HANFA UPOZORAVA NA POJAVU LAŽNIH E-PORUKA U NJEZINO IME

Hanfa upozorava građane na pojavu lažnih e-poruka u kojima se od građana traži uplata na temelju fiktivnog poreznog duga

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) upozorava građane na pojavu lažnih e-poruka u kojima se od građana traži uplata na temelju fiktivnog poreznog duga.

U tim porukama koristi se lažni memorandum i logotip Hanfe te se građane na razne načine zastrašuje. U najnovijim e-mailovima poziva ih se na uplatu na temelju fiktivnog poreznog duga. U njima se napominje da je primatelj dužan po primitku dokumenta odgovorom na e-mail zatražiti podatke računa za uplatu te ga se time uvlači u komunikaciju, što svakako treba izbjeći kako ne bi došlo do krađe osobnih podataka.

Napominjemo da se Hanfa ne bavi izdavanjem dokumenata u vezi s porezima niti je to njezina nadležnost te da je već iz samog dokumenta (iz gramatičkih i pravopisnih pogrešaka, ekavice) vidljivo da je riječ o lažnoj poruci.

Hanfa je već i prije upozoravala na pojavu lažnih e-poruka i predstavljanja u njezino ime, o čemu više možete pročitati ovdje.

Pozivamo građane da ne nasjedaju na takve lažne poruke te da se u slučaju bilo kakvih nedoumica objave direktno na telefon Hanfe: 01/6173-200 ili e-mail: info@hanfa.hr