NATJEČAJ ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA NA TEMU „ZA NOVAC MARIM, TROŠKOVE PRATIM“

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) objavljuje natječaj u svrhu podizanja svijesti o financijskoj pismenosti djece viših razreda osnovne škole.

I.            OSNOVNE INFORMACIJE O NATJEČAJU

 

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) objavljuje natječaj u svrhu podizanja svijesti o financijskoj pismenosti djece viših razreda osnovne škole. U natječaju „Za novac marim, troškove pratim“ mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola s područja Republike Hrvatske.

Natječajem se želi potaknuti učenike da se upoznaju s pojmovima financijske pismenosti, odnosno s jednim od osnovnih pojmova – osobnim budžetom. Za potrebe natječaja učenici samostalno ili uz pomoć nastavnika mentora trebaju osmisliti strip koji bi trebao dati odgovor na neka ili sva navedena pitanja:

·        Što je osobni budžet?

·        Zašto je važno voditi osobni budžet?

·        Što bi sve trebao sadržavati osobni budžet?

·        Kako se koristi osobni budžet?

·        Čemu nam sve može služiti osobni budžet?

Učenici se pritom u objašnjavanju pojmova mogu koristiti, između ostalog, informacijama s mrežnih stranica Hanfe i internetskog portala „Novac za sutra“, kao i primjerima iz stvarnog života.

Strip može biti jednostran ili višestran, a može biti ručno izrađen i/ili izrađen u digitalnom formatu.

Na radovima se ne smiju nalaziti imena, prezimena i ostali osobni podaci autora stripa, može se nalaziti samo naziv škole koja prijavljuje strip na natječaj.

Natječaj je otvoren za prijavu do (zaključno s) 17. svibnja 2023. godine.

II.           PRIJAVA NA NATJEČAJ

Na natječaj se možete prijaviti putem e-maila edukacija@hanfa.hr ili dostavom na službenu adresu Hanfe, Franje Račkoga 6, 10000 Zagreb.

Prilikom prijave potrebno je navesti naslov: Prijava na natječaj „Za novac marim, troškove pratim“. U sadržaju prijave treba navesti puni naziv i adresu škole, ime, prezime i kontakt podatke ravnatelja te ime, prezime i kontakt podatke nastavnika mentora. Potrebno je priložiti i strip.

Svaka škola može prijaviti po jedan rad. Za sva dodatna pitanja slobodno nam se javite na edukacija@hanfa.hr.

III.          VREDNOVANJE RADOVA I OBJAVA REZULTATA NATJEČAJA

Vrednovanje radova izvršit će povjerenstvo od tri člana koje će imenovati Upravno vijeće Hanfe. Najbolji strip prema odluci Povjerenstva dobit će vrijednu nagradu: pametnu/interaktivnu ploču/zaslon. Detaljne informacije o proglašenju pobjednika natječaja i dodjeli nagrade te prezentaciji najboljeg stripa bit će objavljene naknadno.

IV.         OBJAVA RADOVA

Sudionici Natječaja u cijelosti prihvaćaju uvjete sudjelovanja i slažu se s njima te slanjem radova daju suglasnost na njihovo korištenje u nekomercijalne svrhe, uključujući njihovu objavu na mrežnim stranicama Hanfe. Hanfa zadržava pravo moguće izrade i distribucije stripa u edukativne svrhe.