NE PROPUSTITE FINTECH KONFERENCIJU 18. LIPNJA 2021.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) i Ekonomski fakultet u Rijeci organiziraju konferenciju „Fintech – inovacije, rizici i odgovornost“, koja će se održati 18. lipnja 2021. u Opatiji, a prijenos uživo bit će dostupan putem YouTube kanala Hanfe.

Sudionici konferencije razmotrit će rast fintech sektora koji se na svjetskom financijskom tržištu dogodio u posljednjih nekoliko godina, a posebno za vrijeme pandemije koronavirusa. Razvoj tehnologije ne čeka, financijska se tržišta mijenjaju. Na tržište ulaze novi sudionici, novi proizvodi i usluge. Istovremeno, start-upovi i druga poduzeća sve se više okreću alternativnim izvorima financiranja, primjerice inicijalnoj ponudi kriptovaluta, koje mogu biti prilike za nove investicije, ali i potencijalni rizik za investitore zbog prikupljanja veće količine novca na anonimnom i nereguliranom tržištu. 

I regulatorima su potrebni novi alati i procesi da bi išli ukorak s promjenama. Hanfa zajedno s europskim regulatorima nastoji oblikovati okvir koji s jedne strane ne sputava inovacije, a s druge omogućava kvalitetno upravljanje rizicima koji proizlaze iz fintecha. Uz to, Hanfa sudjeluje i u izgradnji međunarodnih kapaciteta koji mogu pomoći u jačanju regulatornog know-how, praćenju globalnih trendova i izlasku lokalnih sudionika na inozemna tržišta. 

O svemu tome bit će više riječi na konferenciji koja će, u skladu s trenutačnim epidemiološkim mjerama, biti održana u opatijskom hotelu Admiral, a prijenos uživo možete pratiti preko YouTube kanala Hanfe.

Detaljan program konferencije potražite ovdje.