POTPISUJEM, ZNAČI RAZUMIJEM!

On-line radionica Hrvatskog instituta za financije dostupna je od 28. lipnja do 15. srpnja 2020. Pridružite se i naučite više!

Hrvatski institut za financijsku edukaciju poziva građane da im se pridruže na besplatnoj on-line radionici u sklopu projekta „Potpisujem, znači razumijem!“, realiziranog uz potporu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

 

Teme radionice su: definiranje i razlikovanje želja i potreba, vođenje kućnog budžeta, rizici povezani s financijskim uslugama, prava i obaveze koje proizlaze iz ugovora o financijskim uslugama.

 

Putem primjera izrade kućnog budžeta tijekom edukacije će se donositi financijske odluke i odvagivati rizici te će se naučiti kako se od njih zaštiti ili ublažiti njihove posljedice i zadržati financijsku stabilnost.

 

Bit će tom prilikom riječi i o tome kako usporediti različite ponude banaka, što uključuje efektna kamatna stopa i treba li ona biti javno objavljena prilikom oglašavanja, koje informacije o promjeni kamatnih stopa potrošač treba dobiti od banke i što ukoliko obavijest o tome ne stigne, što znači promjenjiva kamatna stopa, koji su glavni kreditni rizici, kako se računa kreditna sposobnost i o drugim, svakodnevnim životnim pitanjima.

 

On-line radionica Hrvatskog instituta za financije dostupna je na njihovu YouTube kanalu od 28. lipnja do 15. srpnja 2020. te na internetskoj stranici www.hife.hr.